Pinocchio by jim záviděl...


Překlad: Edita Drozdová
Vydavatel: Fragment
Rok vydání: 2014
Počet stran: 288
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-253-2107-2


Kolik času uplynulo od posledního případu netradičního vyšetřovatelského týmu FI? Ne dost... A za dveřmi teď stojí zoufalá matka novorozence, která potřebuje nemožné - zázrak. Času málo, stopy žádné a situace zapeklitější než kdy dřív. Popere se tým FI s časem i s házenými klacky pod nohy?

Pokud se Vám líbil první díl série "Forensic Instincts", nezklamou Vás ani Temné lži. Zdánlivě neřešitelný případ, na který se s plnou vervou vrhne celý tým. Tým je o dva nové členy bohatší: Claire "jasnovidku" Hedgeighová nejcitlivější osobu s obrovskou intuicí a Patricka Lynche, bývalého zvláštního agenta FBI, který drží FI v rámci mezích zákona (což není tak zrovna nejjednodušší úkol). Ale ani taková posila neznamená, že jde vše jak na drátkách... Zvlášť když je případ zatracovaný od samého začátku - jak najít někoho, kdo je prohlášen za zavražděného? 

Z už tak složitého případu se stane ještě zamotanější ve chvíli, kdy tým FI zjistí, že jsou sledováni. Píchli do vosího hnízda... A prozatím neví, komu jsou nepohodlní... Jenže lež má vždycky krátké nohy a na každou správnou otázku by měla být správná odpověď... A v sázce je život malého dítěte...

FI jsou profesionálové, ale jsou chvíle, kdy i "dokonalé stroje" změknou a ponoří se do případu víc než je zdrávo. A v tomto případě se tomu možná nevyhnete ani Vy.

Nečekejte detektivku, kde se to hemží kuriózními nebo nechutnými vraždami, v případě FI jde vždycky spíš o psychiku, o to, co podezřelí a svědci vyzařují. A ve čtení lidského chování jsou Casey Woodsová a spol. opravdu dobří, málokdy jim něco unikne. 

Příběh se rozehřívá pozvolna, až v polovině vyšetřování nabírá na obrátky. Děj sledujete nejen ze strany FI, ale i z několika dalších, což může být poněkud matoucí (pro mě trochu bylo) - vytrhuje to z koncentrace, protože se pak snažíte přijít na to, kdo je ten další. Závěr je naštěstí plný vysvětlení, takže se nemusíte bát, že budete o něco ochuzeni.

Stejně jako v Odloženém případu se dočkáte nejen sondy do soukromí neřádů, ale také do života členů FI. Kromě Casey a jejího "náročného vztahu" na dálku, který pokračuje už z minula, se můžete další. Těžko cokoliv utajíte, když Vaši kolegové ví prostě všechno... :)

Americká autorka Andrea Kane, která kromě detektivek, píše také romantické příběhy, si Vás dostane na svou stranu jednoduchostí, lidskostí, hloubkou postav a dobře propletenými zápletkami závažných případů, kde strach a bezmoc střídá vtip, lehká ironie a možná i dobrý konec. :)

Tentokrát dávám čtyři hvězdičky s malou výhradou - přeskakování mezi dějovými linkami bylo trochu zmatečné a myslím, že v některých případech i zbytečné. 


Ukázku si můžete přečíst ZDE.

Pokud Vás kniha zaujala, neváhejte si ji pořídit. :)

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství FRAGMENT.









2 komentářů:

  1. Nominovala jsem tě do TAG: Liebster Blog Awards, takže pokud by ses někdy nudila.... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji za nominaci :-) až budu mít po státnicích, vrhnu se na to :-)

      Vymazat

Díky všem za komentáře, postřehy a dojmy! :)

 

Spolupracuji s:

Spolupracuji s:
Internetové knihkupectví a nakladatelství

Severské detektivky

Knihy IDNES

Audioknihy

Instagram

Co nejčastěji lovíte:

FotoTerárníci

Twitter

Get In Touch

sarancatko19@gmail.com